fruits

Da bi smo instalirali jezik (obzirom da smo to propustili da učinimo kod instalacije Joomle) ući ćemo u Extension menadžer i  biramo sa leve opciju Install Languages. U verziji Joomla 3, instalacija jezika je više nego laka i brza. Kliknemo na dugme i dobijamo sledeći ekran

9 instalacija jezika 5

Pronađemo jezik koji želimo da instaliramo, štikliramo kućicu pored jezika i pritisnemo Install (gornji levi ugao) nakon čega je jezik instaliran. Primetićete da se ništa nije desilo.

Iz padajućeg menija Extension biramo Language Manager

8 instalacija jezika 4

Sledeći ekran bi trebao da se pojavi:

9 instalacija jezika 5

Dakle : sa leve strane imamo 4 stavke. Prva stavka je Installed Site i u njoj se već nalazimo.

Možemo na dugmence označimo jezik i pritisnemo Default ili da jednostavno odmah pritisnemo zvezdicu u koloni Default i podrazumevani jezik se promenio sa engleskog na srpski. Ulazimo u Administratorski deo i isto to radimo.

12 instalacija

Opet se ništa nije desilo.  U tom slučaju moramo se izlogovati sa sajta i ponovo se ulogovati i tada će administratorski deo biti na srpskom jeziku.

14 gotova instalacija

Možemo instalirati i više jezika a prilikom logovanja na administratorski deo sajta iz padajućeg menija izaberemo jezik koji želimo da bude korišćen u administratorskom delu sajta