Ponekad je potrebno da izvršite podešavanje izgleda stranice (ili stranica). To ćete učiniti tako što uđete u meni Format i izaberete opciju Page nakon čega се se pojaviti dijalog boks za podešavanje stranice. Ovaj dijalog boks ima devet kartica

8 pagesetup

Kartica Page style služi služi za odredjivanja veličine papira kao i podešavanje margina (prostor izmedu teksta i ivice lista). Podešavaju se sve četiri margine

U ovoj kartici takodje možemo odrediti orjentaciju papira i ona može biti vertikalna (Portreit) ili horizontalna (Landscape).

Što se tiče veličine papira, uobičajna vrednost је А4 mada je možete izmeniti. Ovo je posebno značajno ako imate štampač А3 formata.

Kod definisanja margina, važno je znati da većina štampača ne može da štampa dokument čija je vrednost margina 0 (nula) te morate proveriti koja je najmanja vrednost margina koju vaš štampač može da štampa.

Kartica Background služi za izbor boja stranice, medjutim izabrana boja će se odnositi samo na deo papira na kome je moguće štampanje dok će ostatak papira i dalje biti u svojoj matičnoj boji. Savet vam je da ne menjate boju papira. Što se ostalih kartica tiče, one će kasnije biti podrobnije objašnjene u okviru svojih lekcija.

Drugi način je da otvorimo sa desna strane paletu i to izaberemo Properties ili stavku Page

9 page

Ovde možemo odrediti veličinu papira, orjentaciju, margine i kolone.